matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Bea:
h=a√3 pod kreską ułamkową 2 ,a Nie wiem jak to obliczyć.
5 gru 17:56
Miki:
Piszcie poprawnie
bo nie wiadomo oco Wam chodzi
! pewnie masz obliczyć a
tak
a = 2h/
√
3
usuwamy niewymierność 2h*
√
3
a = -------------- lub inaczej a = 2/3*h*
√
3
3
5 gru 18:49