Miki: w a) chyba powinieneś napisać x
2 -6x +7=0

to bardzo proste przypadki równań
skorzystaj z przykładów rozwiazań tego tpu równań
,bo inaczej to sie tego nigdy nie nauczysz poczytaj popatrz i dasz radę
Miki:
W a) i f) dla równań policz tylko deltę

w b)
pomnóż równanie przez - 1
i sprowadzi się do wzoru
(x-1)
2=0 czyli x= 1 --- pierwiastek podwójny
w d) i g) wyłacz x przed nawias
d)
x( 16x -25)=0 <=> x =0 lub 16x=25 <=> x =0 lub x= 25/16
g) podobnie

w c)
-9x
2= -36 <=> x
2= 4 <=> = x= 2 lub x = - 2
w e) trzeba skorzystać ze wzoru
a
2 -b
2 = (a-b)(a+b)
czyli
(5-x-2)(5+x+2)=0 <=> ( 3- x)( x+7)=0 <=> x = 3 lub x = - 7
Nierówności bardzo podobnie tylko w ostatecznej odp; podaj przedziały dla których te
nierówności sa spełnione

dasz już radę co