matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
fadusia :
pomóżcie
(3x
2
)
-
2
razy (2x
3
)
-
3
=
5 gru 22:46
Basia:
1/(3x
2
)
2
* 1/(2x
3
)
3
= 1/(9x
4
*8x
9
)= 1/(72x
13
)=1/72 * x
-13
6 gru 04:26