matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wydi:
W świeżych grzybach jest 90% wody, a w suchych 12% wody. Ile kilogramów suszu otrzymamy z 22 kg świeżych grzybów?
5 gru 22:52
P::
90% - 12%= 78% 78% to utrata wody po wysuszeniu obliczamy 72% z 22kg= 17,16kg 22kg - 17,16kg=4,84kg
5 gru 23:48