sabi: Mam 2 zadanie i nie wiem jak je rozpisać, może wy wiecie jak to ma być rozpisane.
sabi: Znajdź liczbę, której 12,5% równa się wartości wyrażenia.
michalll: odcinek AB ma długośc 8cm.Ile punktów wspólnych ma okrag o srednicy Ai promien 4cm z okregiem o srodku B i promieniem 12 cm
eter: Megi, coco albo wszyscy inni, mógłby ktoś jeszcze raz spojrzeć na moje zadanie z wielomianami kilka postów niżej?
BMM: Mam takie podane polecenie: naszkicuj zbiory A i B a nastepnie wyznacz iloczyn A i B: A={(x,y): y<-/x/+2 i y>0}; B={(x,y) y>x2; C={(x,y) y</x-4/
elunia: dla jakich wartości paramteru m pierwiastki x1, x2, x3 równania x3-3x2-6x+m=0 spełniają warunki x2=x1*q, x3=x1*q2? Wyznacz te pierwiastki
wera: Okręgi o środkach w punktach A i B i promieniach r=7cm i R=8cm są rozłaczne i I AB
lola: dla jakich wartosci parlamentu k rozwiazanie ukladu rownan: x-y=k-1
eter: rozwiąż równanie x3-(a2-a+7)x-(3a2-3a-6)=0 jeśli jednym z jego rozwiązań jest liczba -1
SSS: Dla jakich wartosci parlamentu m (m nalezy R) uklad rownan jest oznaczony, sprzeczny, nieoznaczony. W przypadku rozwiazania wyznacz je.
domi: 5-2x pod kreską ułamkową x+4 jest≥-3 wychodzi mi że x1=-17 a x2=-4
anka: Muszę obliczyc kąty w narysowanym trapezie. Dane są długości ramion bocznych tj.5 i 6 oraz wysokość 4. Jedno z ramion razem z wysokością tworzą trójkąt pitegorejski to widze
;-): Wykonaj mnożenie: c) (a-1)(a2-b2)=
nickee: Znajdz miary kątów rombu o boku długości 6cm i polu równym 34m2.
nickee: Każde z ramion trójkąta równoramiennego ma długość 3cm,a pole tego trójkąta jest równe 2cm2. Znajdż miary kątów tego trójkąta.
anka: Wykres funkcji y=2/x przesunięto o 2 jednostki w lewo i o 1 jednostkę w dół. Podaj wzór nowej funkcji. Czy to będzie (2/x+2)-1? Proszę o pomoc.
Już prawie, pracie ale co dalej??: Zadanko dla mądrych WYznacz wartości parametru a przy których do zbioru rozwiązań 2x2+5x+a<0 należą dokładnie trzy liczby całkowite.... Wyliczyłem współrzędną
sabi: zad do obliczenia
czuczi: mam jeszcze takie zadanie. Znajdz liczbę, której 12,5% równa sie wartości wyrażenia 7
doman506: Dany jest graf G za pomocą list sąsiadów: 1: 2,4,5,6,8 6: 1,5,7,8
doman506: Kolorujemy losowo krawędzie grafu sześcioma kolorami. Ile przynajmniej krawędzi musi mieć graf, aby mieć
doman506: odać (narysować) przykład dwóch nieizomoficznych grafów o siedmiu wierzchołkach i dziesięciu krawędziach.
doman506: W bębnie maszyny losującej znajdują się liczby jedno-, dwu- i trzycyfrowe. Ile przynajmniej liczb musimy
doman506: Na ile sposobów można rozmieścić 8 identycznych ołówków w 5 różnych piórnikach?
doman506: Ile całkowitych nieujemnych rozwiązań ma równanie x1 + x2 + x3 + x4 = 8?
czuczi: mam 2 zadanie i nie wiem jak je rozpisac. może wy wiciecie jak to ma byc rozpisane bo ja jestem z tego zielona
sabi: mam jeszcze jedno zadanie wyznaczyć niewiadomą z równania a) x√7+3=x-5
sabi: usuń niewymierność z mianownika. pomożecie zrobic te zadanie
sabi: