sabi: mam jeszcze jedno zadanie wyznaczyć niewiadomą z równania
a) x√7+3=x-5
b) x-2=x√3-2√3
28 lis 10:07
Zawi: x*√7-x=-8
x(√7-1)=-8
x=-8/√7-1 → x=-8-8√7/-6
28 lis 12:07
karloz: x
√7 + 3 = x - 5
x
√7 - x = -3 - 5
x(
√7 - 1) = -8
x = (-8) / (
√7 - 1)
usunąć niewymierność z mianownika i wynik gotowy

drugie tak samo

powodzenia
28 lis 12:10
XXX: (x-2)=(x-2)√3 /(x-2)
1=√3
równanie sprzeczne
28 lis 12:12
czuczi: wielkie dzieki za pomoc

28 lis 12:51
ika:
12 lut 17:15
Iss: x a+3
−=−−−−−−
4 2
13 wrz 16:13