lola: dla jakich wartosci parlamentu k rozwiazanie ukladu rownan:
x-y=k-1
2x-1=-3-k
spełnia warunek |x| + |y| = 2+k?
28 lis 20:10
Megi: Mieliście metodę wyznaczników?
28 lis 20:43
Megi:
czy w drugim równaniu nie ma napewno y czy tylko - 1
28 lis 20:49
lola: nie mielismy tylko -1
28 lis 20:55
28 lis 21:26
lola: nie rozumiem skad te miesjca zerowe
28 lis 21:50
Megi: no to co pod modułem przyrównaj do zer i obliczysz i tak Ci wyjdzie

z piarwszego modułu
-1 -1/2k = 0 czyli -1/2k = 1 czyli k= 1/(-1/2) czyli k = 1*(-2/1) = -2
w drugim -3/2k=0 czyli k = 0 OK

rozumiesz już

28 lis 21:54
lola: aaa dzięki

dzieki bardzo za rozwiazanie
28 lis 21:59