BMM: Prosze o pomoc Wyznacz punkty przegiecia funkcji: f(x)=6x2-1/x
Eta: Basia ! wróć! potrzebujemy Cię
karmnik: Banalne pytanie Jeżeli mam zbadać monotoniczność ciągu, to obojętnie czy zrobię to an+1-an lub
zofi: wyznacz m, wiedząc,że wielomian W(x)=3x3+mx2 - 4x - 4 jest podzielny przez dwumian x-1. Dla wyznaczonej wartości m rozłóż wielomian W(x)na czynniki możliwie najniższego
Łukasz obliczyć pochodną: Łukasz obliczyć pochodną: f(x)= sin2x , tg7x, tg 2x/5 , ctgx2/3 , sin6x , 4√tgx chciałbym aby rozwiązanie było szczegółowe tzn. po kolei, bo nie bardzo rozumiem
Łukasz: f(x)= sin2x , tg7x, tg 2x/5 , ctgx2/3(do potęgi dwie trzecie) , sin6x(do potęgi 6) chciałbym aby rozwiązanie było szczegółowe tzn. po kolei, bo nie bardzo rozumiem
nice: nie liczylam nigdy granicy w ktorej x byl jako potega prosze o pomoc w rozwiazaniu przykladowego zadania na ktorym moglabym sie oprzec i wyliczyc reszte
darias: oblicz granice
Basia: Ktoś używając mojego nicka "wykonał" bardzo niesympatyczny i niegrzeczny wpis w jednym z postów. Odcinam się. Możliwe, że czasem Wam dokuczam domagając się odpowiedzi, ale nigdy
LUSIA12: 2 -(1-2x) +2x=112(2x-1)(2x+1)
zdesperowana: Byłabym wdzięczna za którekolwiek zadanie. Zależy mi na tym, aby je zrozumieć, ale nie jestem w stanie sama dojść o co w nich chodzi.
aras: może mi ktoś pomóc? znajdź wzór paraboli którą jest łuk o wysokości 192m i tyle samo wynosi odległości między ramionami mierzona przy ziemi
asia: Długośc prostokąta wynosi 32cm ,szerokośc stanowi 35% jego długośći.oblicz obwód i pole prostokąta.proszę o rozwiązanie tego zadania.
Eta: Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku! dla Wszystkich użytkowników tego forum ... życzy wyżej podpisana!
asia: obwód prostokąta wynosi 51cm. Krótszy bok stanowi 70% dłuższego.Wyznacz pole i boki prostokąta.
Asiulax7: 1. Dla jakiej wartości a wielomian 5x5 - ax3 +3x2 - 6x jest podzielny przez dwumian x-2?
Ashle: nie wykonując dzielenia, sprawdź, czy wielomian W(x) jest podzielny przez dwumian V(x), jeśli:
zyga: Proszę o naprowadzenie w rozwiazaniu
justii: Do Basi: Czy mogłabyś mi jeszcze pomóc w rozwiązaniu takiej funkcji dokładnie to sporządzić jej
ania9721: Dla wszystkich osób co pomagają nam w ciężkich chwlach z matemaryką Wszystkiego najlepszego w nowym roku życzy Ania9721