karolcia: √4n2+5n-7-2n --->5/4
karolcia: √4n2+5n-7-2n
Artur: Bardzo proszę o waszą pomoc.
Potrzebuje to zadanie na jutro :( pomoże mi ktoś ? : Ola kupiła rodzicom i babci prezenty pod choinkę.Postanowiła zapakować je do trzech
paula17: obwód trójkąta prostokątnego wynosi 24cm ,zaś suma kwadratów długości wszystkich jego boku jest równa 2dmdo kwadrata oblicz długość boków trójkąta i wysokość poprowadzoną z
fircyk: fircyk: Witam , mam do obliczenia zadanie , które mi nie wychodzi . tgx(cosx+ctgx)=1+sinx
Proszę rozwiąże mi ktoś to zadanie ??: Ola kupiła rodzicom i babci prezenty pod choinkę.Postanowiła zapakować je do trzech pudełek w kształcie prostopadłościanów o wymiarach:
Hashiri: Witam wszystkich. Mam do Was 3 pytanka.
paula17: Pole i obwód koła,pole wycinka koła,długość łuku okręgu jak to sie liczy.
edzia33: Jak się liczy pole trójkąta-znaleź różne sposoby.Uzasadnij skąd się bierze.
edzia33: co to jest okrąg na trójkącie jak go z konstruować majac dany trojkąt,,jaką własność ma środek tego okręgu w zależności od rodzaju trójkąta.
kasia: ROZWIĄŻ NIERÓWNOŚĆ WIELOMIANOWĄ: (12x3-16x2+7x-1)10(-10x2+3x+1)5>0
fircyk: Witam , mam do obliczenia zadanie , które mi nie wychodzi . tgx(cosx+ctgx)=1+sinx
koka: pomoze mi ktos w rozwiazaniu zadania razem z wyznaczeniem dziedziny oczywiscie? √x +3 - √x -4 ≥2
NoNa: Ola kupiła rodzicom i babci prezenty pod choinkę.Postanowiła zapakować je do trzech pudełek w kształcie prostopadłościanów o wymiarach:
Aniaaa90: pomocy jak to rozwiazac? Trzeci wyraz ciagu arytmetycznego jest rowny 12,a siodmy 32 . wyznacz piaty wyraz.
Pati: Cz macie jakis pomysl jak podziec wielomian?
Pati: Czy ktos moze mi pomoc podzielic wielomian?
Hay: Wysokość pewnego trójkąta ma długość 5 cm i dzieli go na dwa trójkąty równoramienne. Oblicz pole i obwód tego trójkąta.
Pytanie: Mam takie pytanie : Czy równość nieoznaczona jest tylko wtedy gdy wyjdzie mi wynik 0≤2 czy jeżeli mi wyszedł wynik x≤-3 to będzie jaka równość
Hey: Jakie pole ma sześciokąt foremny opisany na okręgu o promieniu długości 6 cm ?
HNO3: siema. mam pytanie odnośnie zadania 1794. Wydaje mi się, że jest ono źle, dlaczego ?
kasia: rozwiąż nierówność wielomianową: 8x+6x2-2x3<24
ZiGi: W dziale "wartość bezwzlędna" natknąłem na wykresy funkcji: y = |x| oraz y = |x-3| +2. Druga z nich zostala narysowana jako pierwsza przesunieta o wektor [3,2]. Zastanawiam
Ja: Znajdź wszystkie liczby naturalne ,które spełniają nierówność 5-x + x <3 (5-x ma być nad 3 )
kama: {2b-3l=0 {-6-12l=30
X: Czy jest tutaj ktoś kto lubi pisać wypracowania ? xD
Anetka: Karina robiła zakupy.ZA 1/3 pieniędzy ,które dała jej mama,kupiła wędliny.Za owoce zapłaciła o 16,50 zł mniej niż za wędliny.W sklepie papierniczym zaopatrzyła się w
misia:(: √4n2+5n-7-2n --->5/4
Proszę o pomoc: W pokoju w internacie na każdego mieszkańca przypadło 4m2, ale gdy dokwaterowano jeszcze jednego ucznia ,powierzchnia na osobę zmniejszyła się do 3 m2. Ilu uczniów mieszka
Asik: Proszę pomóżcie, jeśli mogę prosić o wyjaśnienie krok po kroku rozwiązania (moduły), to będę bardzo wdzięczna
Pomóżcie prosze !: W pokoju w internacie na każdego mieszkańca przypadło 4m2, ale gdy dokwaterowano jeszcze jednego ucznia ,powierzchnia na osobę zmniejszyła się do 3 m2. Ilu uczniów mieszka
kermita: Dwaj sprzedawcy, panowie A i B, kupują jabłka u tego samego hurtownika. W sklepie pana A cena det. jest o 25% wyższa od hurtowej, a w sklepie pana B
paweł: Krawędź podstawy ostrosłupa prawidłowego czworokątnego ma długość 4√2 a kąt pomiędzy wysokością ściany bocznej a płaszczyzną podstawy wynosi 30 stopni.Oblicz objętość oraz
Kama: Prawdpodobieństwo zepsucia samochodu jest 1/10. Jechało 3 samochody. Oblicz prawdopodobieństwo, że zepsuje się co najmniej 2 z nich (2 lub 3).