Asik: Proszę pomóżcie, jeśli mogę prosić o wyjaśnienie krok po kroku rozwiązania (moduły), to
będę bardzo wdzięczna

I
√7 -
√77I - I
√77+2
√7I
26 paź 11:54
Asik:
I √7 - √77 I - I √77 +2√7 I i to wszysko dzielone przez I -7 I
26 paź 12:19
26 paź 12:20
żabka: Co to jeszcze dopisałaś

? bo juz nie wiem o co Ci chodzi

?
26 paź 12:22
żabka: Jeżeli dzielone przez I-7I =7 bo liczba ujemna pod pierwiastkiem wiec zmieniasz znak i
bedzie +7
czyli ostatecznie będzie - 3 siudme pierwiastka z 7
26 paź 12:26
Asik: ale z tego co napisałaś Żabko wynika, że
√7 - (-
√77) - (
√77 +2
√7)=
√7 +
√77 -
√77 - 2
√7=
√7-2
√7 i to wszystko
dzielone przez 7
czy ja się mylę?
26 paź 12:34
26 paź 12:42
26 paź 12:58