-1) obydwie strony
2X do 3 -6Xkw -8X +24 >0 bo zmiana zwrotu nierównośsci
GRUPUJEMY WYRAZY 1 z 2 i 3 z 4 I WYŁĄCZAMY
z dwu pierwszych 2X kw a z dwu następnych - 8 przed nawiasy
2Xkw(X -3) -8(X-3) >0
(X -3)(2Xkw.-8) >0
2(X -3)(X kw> -4) >0
2(X-3)(X-2)(X+2)>0 dwa ostatnie nawiasy ze wzoru (a-b)(a+b)
X=3 i X=2 i X= -2
zaznaczasz na osi te liczby i prowadzisz taką niby sinusoidkę od lewej strony
z góry do 3 i w dól wyginasz do 2 i w góre i wyginasz w dół przez -2
te zbiory X co są nad osia będą rozwiązaniem nierówności
czyli X∈( -2,2) U (- 3, +∞) to jest odp 

!