HNO3: siema. mam pytanie odnośnie zadania
1794. Wydaje mi się, że jest ono źle, dlaczego ?
Bo skoro ADB i ACB są sobie równe a wiemy że ADB wynosi 30 stopni toACB = 30 stopni =
alfa
alfa + beta + 50 = 180
beta = 100stopni
Nie powinno tak być ?
26 paź 15:49
ZiGi: HNO3 dzieki za pomoc z wykresem wartosci bezwzlednej, ale mam jeszcze jedno pytanko, moze
znalazles jakis zbior zadan do sciagniecia z tak ladnie rodzielonymi dzialami jak na tej
stronie ?
najlepiej prosze o kontakt na GG 6784025
26 paź 16:07
mysza: powinno być α=30 stopni bo to katy wpisane oparte na tym samym łuku wiec sa równe
walnęli się oczywiste


!
26 paź 17:31