regi05: Uzasadnij, że dowolne liczby całkowite a oraz b przy dzieleniu przez 5 dają reszty odpowiednio równe 2 oraz 3, to reszta z dzielenia podwojonej sumy kwadratów tych liczb
xyz: 0,58 * 310 = 1,5 x * 3x
Dominikaaa: A i jeszcze jedno: Maciek rok temu mierzył175 cm wzrostu. Obliczył, że w ciągu roku urósł o 8% jaki wysoki jest teraz Maciek?
Dominikaaa: hej jestem strasznie słaba z matmy:( pomozcie z zadaniem prosze! oto zadanie: Węglowodany stanowią 57% masła orzechowego. jaka jest masa węglowodanów zawartych w 400
bardzo proszę o pomoc : Jubiler ma dwa kawałki stopu złota. W jednym jest 48 g złota i 2 g miedzi, w drugim 36 g złota i 60 g miedzi. Ile trzeba wziąć z każdego kawałka stopu, aby otrzymać 30 g złota
natalia: Prosze o pomoc : zapisz w postaci sumy algebraicznej.
karina: sprawdz czy: a) √7+4√3=2+√3
xD: Basen ma kształt prostopadłościanu, którego długość jest równa 20 m, a szerokość 15m. Do basenu wlano 2250 hl wody. Oblicz wysokość wody w basenie.
Pomocy!: Jubiler ma dwa kawałki stopu złota. W jednym jest 48 g złota i 2 g miedzi, w drugim 36 g złota i 60 g miedzi. Ile trzeba wziąć z każdego kawałka stopu, aby otrzymać 30 g złota
bujluuuuuuu: kwotę 5000 zl złożono w banku na procent składany w sysokości 12% w skali rocznej. jaką wartość będzie miała ta kwota po upływie roku? jaka bedzie jej wartośc po 3 latach a
olga: bylabym wdzięczna za pomoc stosunek obwodów 2 kwadratów jest równy 7. oblicz pole każdego z tych kwadratów jeżeli wiadomo, że suma ich pól wynosi 100.
Maciek: witam. mam dręczące mnie zadanie z którym nie mogę sobie poradzić: Liczebnik: 1
miki102: czy w czworokąt ABCD można wpisać w okrąg jeżeli: a)/AB/=6dm, /BC/=8dm,/CD/=1dm,/ad/=8dm
AGATA: agata: strona książki ma obwód 68cm.oblicz jakie wymiary powinna miec strona tej książki aby
klatek: W liczniku pierwiastek z √5 + √3 a w mianowniku pierwiastek z √5 - √3. Musze usunąć niewymierność z mianownika. Jak?
manami: mam problem z zadaniem : oblicz obwód trójkąta prostokątnego o przyprostokątnych a i b a)a=4-√2, b=4+√2
agata: strona książki ma obwód 68cm.oblicz jakie wymiary powinna miec strona tej książki aby zapewnic maksymalną powierzchnię druku jesli zakłada sie ze marginesy bede
Piotrek: Witam mam takie zadanie i nie potrafię się z nim uporać, proszę o pomoc. Przekątne graniastosłupa prawidłowego czworokątnego tworzy ze ścianą boczną kąt α, taki,
olka : jak zapisać ułamek dziesiętny nieskończony okresowy w ułamek zwykły
nana celka : oblicz. 2,5 - (2/3 - 1,8 * 5/6) * ( - 27)
Rafał: mam problem z takim zadaniem -> Dwaj obserwatorzy stojący w punktach A i B w odległości 200 m o siebie, widzą nadlatujący
Fa: Basen ma kształt prostopadłościanu, którego długość jest równa 20 m, a szerokość 15m. Do basenu wlano 2250 hl wody. Oblicz wysokość wody w basenie.
Da: 1. Motorówka płynęła z prądem rzeki od przystani A do przystani B przez 40 min, a wracała 56 min. Oblicz prędkość motorówki i prędkość prądu rzeki, jeżeli przystanie A i B są
Sa: 3. Jubiler ma dwa kawałki stopu złota. W jednym jest 48 g złota i 2 g miedzi, w drugim 36 g złota i 60 g miedzi. Ile trzeba wziąć z każdego kawałka stopu, aby otrzymać 30 g złota
kateeeeee: 3x - 2/ 2 ≥ 3x- 5 / 10
katee: oblicz. { x+y= 12,4
kate : oblicz. 2,5 - ( 2/3 - 1,8 * 5/6) * ( - 27)
Rafał: Przekątne rombu mają długości 12 cm i 20 cm. Znajdź kąty rombu
kinga: witam mam takie zadanie : X2 a mianowniku 2 + X{2} i to jest mniejsze bądź rowne -1. jak to obliczyc
Wroclawianka: drogą biegnącą równolegle do toru kolejowego jedzie motocyklista z szybkością 54km/h. Motocyklistę dogania pociąg o długości 100m i wymija go w czasie 10s. Oblicz szybkość