matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
nana celka :
oblicz. 2,5 - (2/3 - 1,8 * 5/6) * ( - 27) do tego zadania proszę o dołaczenie obliczeń
23 wrz 15:22
Mycha:
2,5-(2/3-9/5*5/6)*(-27)=2,5-(2/3-3/2)*(-27)=2,5-(4/6-9/6)*(-27)=2,5-(- 5/6)*(-27)=2,5-(45/2)=-20
24 wrz 11:41