matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
olka :
jak zapisać ułamek dziesiętny nieskończony okresowy w ułamek zwykły -2,(7)
23 wrz 15:52
b.:
x=-2,(7) 10x=-27,(7) 9x=10x-x=-27,(7)+2,(7)=-25 x=-25/9 zobacz też tutaj
zadania-37
23 wrz 16:10
olka:
dzięki
23 wrz 16:13