matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
karina:
sprawdz czy: a)
√
7+4
√
3
=2+
√
3
b)
√
2
√
2
+3
=
√
2
+1 prosze o pomoc z góry dziękuje za odp
23 wrz 20:10
Jakub:
Robisz to ze wzorów skróconego mnożenia (
55
) 7+4
√
3
= 4 + 4
√
3
+ 3 = (2+
√
3
)
2
2
√
2
+3 = 2+2
√
2
+1 = (
√
2
+1)
2
23 wrz 20:44