katee: oblicz.
{ x+y= 12,4
{ x=y - 04
błagam o pomoc

0
23 wrz 13:09
Rafał:
y = 6,4
x= 6
23 wrz 13:59
Gall: katee, daj gg
23 wrz 14:01
katee: 2819553 ale prosze o całe rozwiazanie jak to zostało zrobione
23 wrz 14:04
Rafał: Kotku, obliczyłem to w pamieci, bo nie mam czasu na rozpisywanie sie... spróbuj sama
23 wrz 14:22
katee: ehh no zlituj sie
23 wrz 14:35
Tomek: a do której ty klasy chodzisz dziewczynko ?
23 wrz 14:40
katee: 1 gim
23 wrz 14:51
Tomek: wiedziałem... Lepiej idź do mamy, może ona Ci pomoże, albo do
swoij KreJzoLii mosze OnI Ci POmOgoM.
Żal.pl
23 wrz 14:58
katee: powiedział co wiedział hahahah
23 wrz 14:59
Tomek: "powiedział co wiedział "
To lepiej z Tobą koleżanko... po Tym twoim krótkim zdaniu, łatwo wywnioskować jak
niskiego pokroju jesteś osobą, a zsumowane IQ całe twojej rodziny jest zapewne niższe
niż przeciętnego 10cio latka.
Dziękuję Ci ze pomogłaś mi sie uśmiać
23 wrz 15:04
Gall: Tomek - popieram
To forum staje sie miejsce gdzie 13sto latki, nie umiejące najprostszych zadań, proszą o
wykonanie ich za nie.. no świetnie. Przecież to nie o to tu chodzi. NARODZIE

DO NAUKI
!
23 wrz 15:06
Rafał: no i spłoszyliście niewiastę !
23 wrz 15:25
kateee: no pewnie
23 wrz 15:30
b.: Widzę, że w miarę wzrostu popularności forum pojawiają się znane problemy -
zamiast się wymądrzać lepiej było napisać rozwiązanie.
katee: wstawiamy x=y-0,4 do 1. równania:
{ y-0,4 + y = 12,4
{ x = y-0,4
i teraz wyliczamy y z 1. i potem x z 2. równania:
{ 2y = 12,4+0,4
{ x = y-0,4
{ 2y = 12,8
{ x = y-0,4
{ y = 6,4
{ x = 6,4-0,4
{ y = 6,4
{ x = 6
zobacz też np.
zadania-41,
zadania-42
23 wrz 16:18
Na, Sa, Fa: pomóżcie mi w zadaniach ! xD
23 wrz 16:19
Mycha: to uwazacie ze powinni tu byc sami matematycy


jak jestescie tacy madrzy to idzcie
poszukac sobie innego forum gdzie beda zadania i ludzie "na waszym poziomie". Wcale nie
chodzi o to zeby rozwiazac zadanie za kogos ale pomoc mu je zrozumiec. Glupsze chyba
jest podanie samej odpowiedzi
23 wrz 18:31
Da: no tak. ale prosze o pomoc
23 wrz 19:29