vwtom: Witammam problem z 3 zadaniami i oczekuje pomocy i podpowiedzi jak sobie poradzic z nimi.
monia: Witammam problem z 3 zadaniami i oczekuje pomocy i podpowiedzi jak sobie poradzic z nimi.
rree: Potrzebuję pomocy w obliczeniu zadania: Krawędź podstawy graniastosłupa prawidłowego czworokątnego ma długość 4. Oblicz jego
molek: Zad5. Znajdź rozwiązanie układu równań
molek: Zad4. Mamy możliwość zakupu domu o powierzchni 170m2 po 600zł/m2. Aby zakupić dom musimy
molek: Pewne przedsiębiorstwo produkujące okna posiada 6 oddziałów. Niech xi,k oznacza produkcję w i-tym oddziale, w k-tym miesiącu. Zapisać przy pomocy znaku sumy.
molek: Krzywa kosztu całkowitego ma postać. Kc(x)=2x3+5x2+8x x>0
molek: Przyrost produkcji ( w tys. szt. ) pewnego przedsiębiorstwa opisany jest wzorem S(x) = 3x2+20x+30.
jolkaa: mialo byc 5353 - 3333
jolkaaa: udowodnij ze liczba 5353 - 3333 jest podzielna przez 10
Desperado: Witam wszystkich, mam do rozwiązania takie oto zadanie: Wykaż, że przekątna sześcianu o krawędzi a, ma długość a√3.
tata: Ustal, ile jest liczb całkowitych spełniających warunek: czyli tu:
mama: Ustal, ile jest liczb całkowitych spełniających warunek: |-7|=a
ja: Ustal, ile jest liczb całkowitych spełniających warunek: a<-100 i |a|<150
Matmx: Suma długości dwóch boków trójkąta jest równa 19cm a jego pole wynosi 36cm, promień okręgu wpisanego w ten trójkąt ma długość 2cm, a promien okrengu opisanego na tym
wojtas!: Ustal, ile jest liczb całkowitych spełniających warunek: a<-100 i |a|<150
Podwojona: Jak zapisać podwojoną liczbę 0,125 ? Proszę o szybką pomoc Z góry dziękuję
mario: Proszę o pomoc. Prostopadłościan o wymiarach 5cmx6cmx2cm podzielono na trzy równe części. Jaką objętość ma każda z nich? Jak sprawdzić doświadczalnie czy objętość ciała po
specyk: pomocy Jak to bedzie wyglądalo na osi |x-2|<5
HNO3: Witam. mam problem z zadaniem w którym ma rozwiązać układ nierówności. Poniżej ten układ.
may: wyznacz wszystkie wartości a, dla których równanie 1/3 cos x = 1/ (a2 + a + 1) ma rozwiązanie. pomocy będę wdzięczna...
Joanna: Mam problem z zadaniem z zakresu równości wielomianów.
kama: reszta z dzielenia wielomianu W przez wielomian P(x)=x4 + 3x2 - 4 jest równa R(x)=2x2 + 3x -1. Oblicz resztę z dzielenia wielomianu W przez wielomian T(x)= x2 - 1. Miło by
taggi: a może ktoś wie... w trójkącie prostokątnym stosunek sumy długości przyprostokątnych do długości przeciwprostokątnej jest równy 4/3. Oblicz sin2α, dla jednego z kątów
yty: średnica koła roweru jest równa 70 cm. czy koło zrobi więcej niż 400 obrotów, jeśli przejechano trasę 1 km?
mamut: pomocy wielomiany zaczynam Ustal, dla jakich wartośći współczynników p,q,r wielomian x4+px3+qx2+rx+1 jest równy
natala: prosze o pomoc bo ciężko mi idzie z pierwiastków , z góry dziękuje oblicz :
monia: Pilnie potzebuje na jutro zadanka. Prosze o pomoc Z góry dziekuje za odpowiedzi Oto treśc : Dany jest prostokąt o bokach x i y . Czy długośc przekątnej tego prostokąta
Reverie: Hej, mam problem z określeniem wartości logicznej zdania w zadaniu tego typu:
Martyna: W pewnym kraju od podatku dochodowego zwolnione są dochody nieprzekraczające 800 dolarów. Za dochodu przekraczające 800 dolarów, ale nie większe niż 2000 dolarów podatnik płaci
HNO3: Witam. Za zadanie mam zbadać liczbę rozwiązań równania w zależności od p , k: