molek: Przyrost produkcji ( w tys. szt. ) pewnego przedsiębiorstwa opisany jest wzorem S(x) =
3x2+20x+30.
Jeżeli powyższa funkcjaopisuje przyrost produkcji w ciągu roku, to jaki będzie przyrost
przez pierwsze 6 miesięcy.
Oblicz całkę i naszkicuj pole.
10 wrz 21:13
molek: odp.
∫06 (3x2+20x+30)dx=
10 wrz 22:20
Kasia: =(3*1/3x3 +20*1/2x2 +30x) całka oznaczona od 0 do 6 = (x3 +10x2 +30x) całka oznaczona
od 0 do 6 = 63 +10*62 +30*6 =... oblicz
10 wrz 22:36
molek: odp.
∫06 (3x2+20x+30)dx= [3/3x3+20/2x2+30x]06=1*63+10*62+30*6=756
|y ---
| --- | ---
|--- | ---
----0-|----------|6------------12---------x
|
10 wrz 22:40
Kasia: to tak jak Ci napisałam...
10 wrz 22:41
bla bla: kto powiedział że x to miesiac, a nie np. rok, albo milenium?
11 wrz 07:56