matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
archiwum zadań z dnia 14.7.2014
Zadania
Odp.
3
Mia :
Cześć, mam takie pytanie dotyczące definicji granicy górnej i dolnej. Jak odycztać ten zapis:
3
zadanie:
oblicz A
2014
, gdzie A to: 2 2 0 0 0
2
Dokumenty:
Witam, jade jutro skladac dokumenty na studia i mam zagwozdke. Jest podpunkt : kserokopię Świadectwa Maturalnego; świadectwa dojrzałości oraz kserokopię dowodu osobistego i czy to musi
14
Maciek:
W ciągu 2 godzin koniec wskazówki minutowej pewnego zegara pokonał drogę 40∥cm . W tym samym czasie koniec wskazówki godzinowej pokonał drogę 24 razy krótszą. Oblicz jakie długości mają
21
tyu:
33
bezendu:
Kupisz na miejscu w budynku tam gdzie jest rekrutacja, ja dziś pojechałem i jeszcze tam siedzę
7
michał:
rozwiąż równanie sinx − sin(
π
3
−x) =
√
3
2
12
.):
Algebra Bola ?
6
246:
Ze zbioru cyfr {1,2,3..9} losujemy bez zwracania dwa razy po jednej cyfrze i układamy w kolejnosci losowania w liczbe dwucyfrowa. Oblicz prawdopodobienstwo, ze w ten sposob ulozyby
2
111:
Rzucamy dwa razy szescienna kostka do gry. Oblicz prawdopodobienstwo, ze za kazdym razem wypadla parzysta liczba oczek lub iloczyn wyrzuconych oczek jest rowny 12.
1
kokin:
książki do matematyki roz. kupię jak w temacie
13
tyu:
2
K.:
n(n−3)
Wzór na ilość przekątnych jest następujący :
. Mógłby ktoś wyjaśnić dlaczego tak
2
jest? Ciągle go zapominam, a w karcie wzorów go nie ma. Może ktoś poda inny sposób, w jaki można "wpaść" na ilość przekątnych w danym wielokącie?
3
arcctg:
Obliczyc granice funkcji w punkcie:
x
n
−1
gdzie n jest liczbą naturalną.
x−1
0
krwzmgdbydybydy:
Czym się różnią statyczny i niestatyczny blok inicjacji?
14
matyk:
Hej
Mila
jak będziesz to daj znać, bo mam pytanie
0
mathb:
W czworokącie ABCD kąty CBA i CDA są proste oraz kąt BCD jest rozwarty. K jest odbiciem symetrycznym C względem AB, M jest odbiciem symetrycznym C względem AD, T jest przecięciem
5
arcctg:
Oblicz granice funkcji w punkcie x=2.
29
Blue:
Działka budowlana ma kształt nieregularnego czworokąta. Wyniki pomiarów wykonanych przez geodetę są przedstawione na rysunku. Oblicz pole powierzchni tej działki. Podaj wynik
4
Bartek:
Rzucamy dwa razy kostką. Rozpatrzmy zdarzenia: A − suma wyrzuconych oczek jest parzysta, B − suma wyrzuconych oczek jest nieparzysta, C − w pierwszym rzucie otrzymano liczbę mniejszą od
12
Janek191:
Na pewno jest inny układ.
6
Janek191:
Tak, gdy A
1
A
3
> A
2
A