Prawdopodobienstwo
246: Ze zbioru cyfr {1,2,3..9} losujemy bez zwracania dwa razy po jednej cyfrze i układamy w
kolejnosci losowania w liczbe dwucyfrowa. Oblicz prawdopodobienstwo, ze w ten sposob ulozyby
liczbe parzysta.Wynik przedstaw w postaci ulamka nieskracalnego.
14 lip 18:48
sushi_ gg6397228:
i w czym masz problem ?
14 lip 18:58
246: Chcialam sprawdzic czy dobrze zrobilam
14 lip 19:04
sushi_ gg6397228:
zapisz swoje obliczenia
14 lip 19:04
246: Ω=9*8=72
P(A)=5*4+4*3/72=32/72=4/9
14 lip 19:10
sushi_ gg6397228:
mamy miec liczby parzyste
14 lip 19:15
14 lip 20:23