trio: wyznacz objętosc i pole powierzchni bocznej czworoscianu ktorego krawedzie maja dlugosc a.
kax: przeprowadz dyskusje istnienia i liczby rozwiazan ukladu rownan liniowych: 4x+my=2
marian: funkcja kwadratowa. jak przekształcić z postaci iloczynowej do postaci kanonicznej ? f(x)=(x-1)(x+5). jak to przekształcić na postać kanoniczną ?
kinga: witam mam takie zadanie : X2 a mianowniku 2 + X{2} i to jest wieksze bąź rowne -1. jak to obliczyc
Martus1991: prosze pomózcie. " Punkty A=(2,7) , B=(-2,1) są koncami srednicy pewnego okręgu. Napisz równanie tego okregu "
Na: 2.Piotr i Paweł kolekcjonują płyty kompaktowe. Gdyby Piotr dał Pawłowi 4 płyty, to obaj mieliby po tyle samo. Gdyby jednak Paweł dał Piotrowi 8 płyt, wówczas miałby ich 5 razy
bannan: punkty a(-1,5)oraz b(3,3) są symetryczne względem prostej k. Wyznacz równanie prostej k.
may: dla jakich wartości parametru m równanie (m-2)x5-2(m+3)x3 + (m-1)x=0 ma dokładnie trzy rozwiązania?
may: ile jest ciągów utworzonych z trzech cyfr, z których pierwsza jest większa od 5, a suma dwóch ostatnich jest równa 4?
Kwiatuszek: Siemka mam takie dwa zadanka jak możecie to pomóżcie : Zadanie 1: Pani Ewelina odziedziczyła 1/6 działki nad jeziorem.Jeżeli sprzeda 1/4 swojego
Nataliaa: 1.Jubiler ma dwa kawałki stopu złota. W jednym jest 48 g złota i 2 g miedzi, w drugim 36 g złota i 60 g miedzi. Ile trzeba wziąć z każdego kawałka stopu, aby otrzymać 30 g złota
pppp: Mam zadanie i nie wiem jak je zrobic wiec moze ktos mi pomoze o to tresc: znajdz obraz prostej bedacej wykresem funkcji y=5x-3 w jednokladnosci o srodku (0,0) i skali s=2
kika1989: w trójkącie prostokątnym suma długosci przyprostokątnych wynosi 28. przy jakiej długości przyprostokątnych pole trójkata ma najwieksza wartość.?
Paula: Popatrz na informacje o zyskach piekarni Pączuś w marcu i kwietniu.
miko: 7 x-2 5x2 6x3 7x-10x2 6x3