Martus1991: prosze pomózcie. " Punkty A=(2,7) , B=(-2,1) są koncami srednicy pewnego okręgu. Napisz
równanie tego okregu
22 wrz 20:39
m: Sx= 2+2/2 =2 Sy= 7-1/2 = 3
Srodek okregu (2;3)
A promien jest to dlugosc odcinka od srodka okregu do dowolnego z tych punktow.
22 wrz 21:04
22 wrz 21:04
lupa:
2+(-2)
Sx = ------- = 0 ; 7+1
2 Sy = ------ = 4
2
S = ( 0,4)
7 paź 16:57
lupa:
2+(-2)
Sx = ------- = 0 ; 7+1
2 Sy = ------ = 4
2
S = ( 0,4)
7 paź 16:58
lupa:
2+(-2)
Sx = ------- = 0 ; 7+1
2 Sy = ------ = 4
2
S = ( 0,4)
7 paź 16:59
lupa:
2+(-2)
Sx = ------- = 0 ; 7+1
2 Sy = ------ = 4
2
S = ( 0,4)
7 paź 17:00
lupa: powinno być: Sx = 2+(-2) / 2 = 0 Sy = (7+1)/2 = 4 So = ( 0,4)
7 paź 17:23