pppp: Mam zadanie i nie wiem jak je zrobic wiec moze ktos mi pomoze

o to tresc: znajdz obraz
prostej bedacej wykresem funkcji y=5x-3 w jednokladnosci o srodku (0,0) i skali s=2
Jakub: Bierzesz dwa punkty należące do prostej y=5x-3 np. A=(1,2) B=(3,12). Liczby 1,2 wziąłem
pierwsze z brzegu jak chcesz to weź inne, a 2 i 12 wyliczyłem z równania prostej.
Z tych wzorów
902 liczę punkty jednokładne do A i B.
A' = (2,4)
B' = (6,24)
Dalej wystarczy znaleźć równanie prostej przechodzącej przez A' i B' np. tak
1223