Chełmianin: Oblicz:
loczek: wykaz, ze funkcja f(x)= (x2-4x+4)/(x2+x-6) nie ma miejsc zerowych.
altaeir: mam pytanie czy poniższe zadanie da się szybciej rozwiązać niż sposobem który zaraz przedstawię
Anka: Obserwując przebieg pewnej epidemii zauważono że liczbę przyjęć pacjentów w przychodni w n-tym dniu określa w przybliżeniu wzór e(n)=10+20n-n2. Ile osób zgłosiło się do lekarza
MuNia: Z mąki ,cukru i trzech jajek zagnieciono ciasto. Masa mąki była 1,5 razy większa od masy cukru, a każde z jajek ważyło 6 dag. Jeśli do zrobienia ciasta wzięto c dag cukru ,to
Martyna: W pewnym zakładzie całkowity koszt produkcji (w złotówkach) wyraża się wzorem (n-artykułów)
tomek1212: Granica funkcji - wykres Proszę o pomoc w narysowaniu wykresu funkcji, spełniającego WSZYSTKIE podane warunki
Seba: Pole powierzchni bocznej walca jest równe 48π, a jego objętośc 96π. Wyznacz długośc promienia i wyskośc walca.
kacper: Nie jestem pewny zadania, prosze o podpowiedz... Zaznacz na czterech oddzielnych rysunkach zbiory:
uczeń: Help me. Wyznacz najmniejszą oraz największą wartość funkcji F(x)=-5x2-40x-125
Mariola: z 360 kg mleka o zawartości 3,5% tłuszczu odciągnięto 80 kg śmietanki o zawartości 12% tłuszczu.Oblicz % tłuszczu w pozostałym mleku
Anna: Rozwiąż równanie: 4-x x-5
Anna: podstawą ostrosłupa jest prostokat, którego pole jest równe 54cm2, a stosunek boków wynosi 2:3. Krawędzie boczne ostosłupa tworzą z płaszczyzna podstawy kąty równe 30o.
Agatka: Czy mógłby mi ktoś wytłumaczyć jak to rozwiązać
karina07: FUNKCJA KWADRATOWA f(x) = -2x2 + bx + c ma dwa miejsca zerowe x1=-1 oraz x2 = 3 Wyznacz wartość współczynników b oraz c a następnie oblicz dla jakiego argumentu funkcja
arturo: Eksperci mała pomoc przydalaby sie jest ktos chcetny?
Basia: do pana Jakuba
Mistral: Zapisz liczbę w postaci: 3k, 3k+1, 3k+2 gdzie k jest liczbą naturalną. a) 26, b)76, c)108, d)127, e)713
karina07: dana jest funkcja kwadratowa w postaci iloczynowej f(x)=2(x-1)(x+2) przedstaw daną funkcje f(x) w postaci kanonicznej?!
uczeń: Rozwiąż równania i nierówności. Zbiór rozwiązań nierówności zaznacz na osi liczbowej: a) x(3 – x)(5 – x2) = 0.
Rambo: a.) (-x2 - 2x +3)(x + 5) >0