matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Mistral:
Zapisz liczbę w postaci: 3k, 3k+1, 3k+2 gdzie k jest liczbą naturalną. a) 26, b)76, c)108, d)127, e)713
12 gru 11:27
Basia:
dzielisz przez 3 26/3 = 8 reszta 2 36=3*8+2 k=2 76/3=25 reszta 1 76=3*25+1 k=25 itd.
12 gru 11:34