matematykaszkolna.pl
Rambo: a.) (-x2 - 2x +3)(x + 5) >0 b.) x3 - 4x2 - 2x + 8 <0 Napewno dla kogoś to bułka z masłem dlatego jeżeli mógłby pomoć to bardzo byłym wdzięczny emotikonka.
12 gru 00:44
Rambo: Chodzi o nierówności
12 gru 00:44
Miki: Podobnie rozkład na czynniki w pierwszym jeszcze delta emotikonka póxniej zaznacz te miejsca na osi i rys. taki niby sinusoidka Wiesz?/ wa) rys od dołu przez te miejsca ,bo jest minus przy x 2 i wybierz wszystkie przedziały bez miejsc zerowych bo > 0 z nad osi w b)trzeba podobnie ten rys. tylko trzeba rozkład na czynniki x2( x-4) -2(x-4) = (x-4)(x2-2) = (x-4)(x-2)(x+2) czyli miejsca zerowe to x= 4 x= 2 x = - 2 i rys od góry zprawej str. i wybrać przedziały z podosi bez miejsc zer. bo <0 ok powodzenia nocny Markuemotikonka sprawdź bo jest tak późno,że mogłam sie walnac w obliczeniach emotikonka!
12 gru 00:58
Rambo: WIelkie dzięki ludzie mam takie zaległości z matematyki że to jedna wielka porażka - jeszcze 2 lata temu mogłem iść do tablicy praktycznie w ciemno i potrafiłem rozwiązać samodzielnie.A teraz...mam problemy z głupimi nierównościami emotikonka Musze isc na jakies korepetycje żeby chociaż troche nadrobic zaległości.Jeszcze raz dzięki Miki
12 gru 01:03
gaga: Spokodasz rade tylko nie ucz sie po nocachemotikonka powodzenia i wiary w swoje umiejetnościemotikonka
12 gru 01:04
gaga: Kurde Miki gagaemotikonka
12 gru 01:05