Rambo: a.) (-x
2 - 2x +3)(x + 5) >0
b.) x3 - 4x
2 - 2x + 8 <0
Napewno dla kogoś to bułka z masłem dlatego jeżeli mógłby pomoć to bardzo byłym wdzięczny

.
12 gru 00:44
Rambo: Chodzi o nierówności
12 gru 00:44
Miki:
Podobnie rozkład na czynniki
w pierwszym jeszcze delta

póxniej zaznacz te miejsca na osi i rys. taki niby sinusoidka Wiesz?/
wa) rys od dołu przez te miejsca ,bo jest minus przy x
2
i wybierz wszystkie przedziały bez miejsc zerowych bo > 0 z nad osi
w b)trzeba podobnie ten rys. tylko trzeba rozkład na czynniki
x
2( x
-4) -2(x-4) = (x-4)(x
2-2) = (x-4)(x-
√2)(x+
√2)
czyli miejsca zerowe to x= 4 x=
√2 x = -
√2
i rys od góry zprawej str. i wybrać przedziały z podosi bez miejsc zer. bo <0
ok

powodzenia nocny Marku


sprawdź bo jest tak późno,że mogłam sie walnac w obliczeniach

!
12 gru 00:58
Rambo: WIelkie dzięki ludzie mam takie zaległości z matematyki że to jedna wielka porażka -
jeszcze 2 lata temu mogłem iść do tablicy praktycznie w ciemno i potrafiłem rozwiązać
samodzielnie.A teraz...mam problemy z głupimi nierównościami

Musze isc na jakies korepetycje żeby chociaż troche nadrobic zaległości.Jeszcze raz
dzięki Miki
12 gru 01:03
gaga: Spokodasz rade

tylko nie ucz sie po nocach


powodzenia i wiary w swoje umiejetności
12 gru 01:04
gaga: Kurde Miki gaga

12 gru 01:05