KasiaK: Wygrałeś w Toto Lotka 800 000 zł. Możesz odebrać dziś całą sumę, albo począwszy od dziś otrzymywać 45 000 zł co rok, aż do końca życia. Zakładając, że nie masz długów, a bony
Liza: a.Oblicz funkcję odwrotną do f(x)=3x – 4 b.Oblicz pochodną następujących funkcji:
Tomi: Wiecie jak to zrobić? Możecie mi pomóc? a.podaj przykład macierzy C i D oraz E i F, aby: C x D ≠ D x C i E x F ≠ F x E, gdzie x
Edzia: Rzucamy 2 razy symetryczną sześcienną kostką do gry i zapisujemy sumę liczb wyrzuconych oczek.a)przedstaw wszystkie możliwe wyniki tego doświadczenia.b)oblicz
Olka: jak sie wyznacza najmniejsza wartosc funkcji;>
Olka: Funkcja f(x)=ax2 +bx+1 najmniejsza wartośc przyjmuje dla agrumentu 3, a liczba 2 jest miejscem zerowym tej funkcji. znajdz wzór tej funkcji.
KASKA: udowodnij ze liczba jest liczbą calkowitą 3√5√2+7 - 3√5√2-7
alicja: jak wyglada czworoscian i stozek wpisany w kule?
Olka: punkty K=(-3;-2) i L=(1;18) naleza do wykresu funkcji f(x)=x2 + bx +c. podaj równanie prostej bedącej osia symetrii wykresu funkcji f.
Żaneta: W ostrosłupie prawidłowym trójkątnym wysokość podstawy h=6cm, a kąt nachylenia ściany bocznej do płaszczyzny podstawy α= 60 stopni. Oblicz pole powierzchni całkowitej tej
ABCD: Dla jakiej wartości parametru m prosta mx - y = 0 ma pkt wspólny z odcinkiem AB jeśli A(-4,0), B(0,4)?
alicja: jak udowodnic ze szesciokat wpisany w szcescian ma wszystkie rowne katy..
aaa: PROSZE O POMOC! mam pytanie.jesli mam podany wielomian 3stopnia..z niewiadomymi m...i musze wskazac kieyd
Olka: dane sa funkcje f(x)=x2-6x+9 i g(x)=x+7 a) znajdz te argumenty dla których wartośc funkcji f jest 5 razy wieksza od wartości
Olka: funkcja f okreslona wzorem f(x)=x2-6x+4.znajdz te argumenty, dla których wartosc funkcji f naleza do przedziału <-4;4>
Olka: funkcja f dana jest wzorem f(x)=x2-4xpi+3pi2 znajdz wszystkie liczby całkowite, dla których funkcja przyjmuje wartości ujemne. wyznacz najwieksza i najmniejsza wratość
Olka: wtkresem funkcji f jest parabola o równaniu y=X2-2√2-6. okresl zbiór wartości funkcji f
Tomi: Poproszę o jakieś wskazówki do tego zadania, wiem, że powinienem policzyć NPV (chyba),ale jak do tego dojść? Z góry dziękuję
Kaśka........: Podstawą ostrosłupa jest trójkąt prostokątny o przyprostokątnych 16 i 12. Każda krawędź boczna jest nachylona do płaszczyzny podstawy pod kątem 60 stopni. Oblicz objętość
krzysiek199115: 2x+5 dla xE (-nieskonczonosci,-1) Dana jest funkcja f(x0={
krzysiek199115: Dane są wzory funkcji: f(x)=2x-4, g(x)=x+1, h(x)=ax-7
krzysiek199115: Podaj wzór funkcji liniowej,której wykres przechodzi przez punkt A(1,3) i która przyjmuje wartości ujemne tylko wtedy, gdy x>2. Czy istnieje tylko jedna taka funkcja?