krzysiek : moim zdaniem
a) Ω={(1,1)(1,2) ...(6,1)(6,2)...(6,6)} czyli razem 36 kombinacji
b) n(A)=18 bo połowa ze wszystkich mozliwosci daje sume nieparzystą
n(Ω)=36 wszystkie kombinacje jak w zadaniu a)
gdzie n - liczba możliwych kombinacji
potem to sie dzieli n(A) przez n(Ω) czyli prawdopodobeiństwo P(A)=18/36 =0,5 - w
procentach to będzie 50%
c) liczba oczek musi wynieść 6 zeby podzielona przez 3 dawała 2 czyli wszystkie
kombinacje (1,5)(5,1)(2,4)(4,2)(3,3) czyli jest ich 5 o ile sie nie walnąłem

stad n(B)=5
i jak w zadaniu b) P(B)= 5/36≈0,139 ≈14%
tak mi wychodzi