Eta: Życzenia świąteczne dla Wszystkich użytkowników tego forum
Basia: Teraz to ja mam w głowie algorytmy nieco innej natury: bigos; makowiec i takie różne inne
michal: umie ktos rozwiazac to zadanie nizej? tu codzi chyba o pochodne
michal: obiętosc walca jest rowna 250pi cm szesciennych wyznasz dlugosc promienia takiego walca, ktorego powierzchni calkowitej jest najmniejsze/
grzel: an=-3an-1+2an-2 a0=1, a1=2
grzel: 19| 5 * 23n-2+33n-1
iwona: Które z podanych zdań są prawdziwe?Uzasadnij odpowiedż. a)[2∈(-∞;2)][2∈(-∞;2>]
matthew: Ile rozwiązań ma równanie 2(1-2x+x2)-7|x-1|x+7=0
jedrek : w graniastoslupie prawidlowym czworokatnym pole podstawy jest rowne 10 .Oblicz dl. przekatnej graniastoslupa jesli jego wysokosc jest rowna przekatnej podstawy ? prosze o
Estera: Oblicz promień okręgu wpisanego w trójkąt prostokątny o przyprostokątnych długości 5 cm i 12 cm. Z góry dziękuję
enter: hej pomoże mi ktoś rozwiązać te równania? niby wydają mi się banalne ale nie wychodzi:( 1.14 g) x-3 4x
Andrzej: Pole trójkąta wynosi 50cm2. Oblicz średnice koła wpisanego jeżeli długość odcinka drugiego stanowi 120% pierwszego a długość odcinka trzeciego stanowi 200/3 % drugiego
loczek: sposrod wszystkich scian ostroslupa szesciokatnego wybieramy losowo 3. jakie jest prawdopodobienstwo, ze wsrod losowo wybranych scian znajdzie sie podstawa tego
loczek: dane są wielomiany: p(x)=2x+a q(x)=3x2+bx+1 w(x)=6x3+x2-10x+3 czy mozna dobrac wspolczynniki a i b aby zachodzila rownosc w(x)=p(x)*q(x)
lechu: oblicz wartości pozostałych funkcji trygonometrycznych wieząc że cosα=5/13 i α jest kątem czwatej ćwiartki.