loczek: sposrod wszystkich scian ostroslupa szesciokatnego wybieramy losowo 3. jakie jest
prawdopodobienstwo, ze wsrod losowo wybranych scian znajdzie sie podstawa tego
wieloscianu?
20 gru 11:47
zeta:
wszystkich ścian jest 7 w tym 1 -a podstawa
czyli n= 7 k = 3
moc Ω= C72
moc A= C62 * C11
Oblicz te kombinacje i i obliczysz P(A)= mocA/mocΩ
20 gru 15:12
Basia:
zeta się dziś spieszy stąd drobny błąd
mocΩ=C73
reszta ok
20 gru 15:58
zeta:
Fakt!

Sprzątanie kuchni czeka, czeka , czeka
20 gru 16:34
Basia:
mojej też; i okna brudne; koszmar
20 gru 16:35
zeta: Eeee tam

damy radę

czas nie zając
20 gru 16:36
loczek: dlaczego moc A wynosi akurat tyle?
21 gru 18:11