snopowiązałka: Proszę mnie upewnić w przekonaniu, że odpowiedź do poniższego zadania jest zła. log(x-3)-log(27-x)≤-log5-1
kinia: dla jakich wartości współczynników p,g,r wielomian W(x)= x4+px3+qx2+rx+1 jest równy wielomianowi P(x)=(x2+5x-1)2
iwona: Hej obliczcie mi proszę, jeszcze te przykłady. Byłabym wdzięczna PANI Ecie, z góry dziękuje, Wesołych Świąt i Szczęśliwego Nowego Roku, choć nie wykluczam, że jeszcze w
takitam: na czym polega to że funkcja jest parzysta/ nieparzysta? mam np takie zadanie:zbadaj czy funkcja f jest parzysta lub nie: f(x)=x4*ctgx
Ania: 2x-1 +2x+1 - 2x = 20 Jak to obliczyć? Jak ktoś może, to proszę o pomoc
azi: a1+a2+a3+a4=180 a3=36+a1
snopowiązałka: Może ktoś mi sprawdzić zadanie 2
Karolcia: Pole powierzchni graniastosłupa ,którego podstawą jest romb ,wynosi 368cm kwadratowych. Jaki jest bok tego rombu jeśli jego przekątne mają 8cm i 6cm ,a wysokość graniastosłupa
KAthrina: log2x+2log(10x)=17 tutaj chyba trzeba przyjąć za logx=t i rozwiązać równanie kwadratowe, ale jak przekształcić 2log(10x)
KAthrina: Czy zadanie jest dobrze rozwiązane: log3√x - lox3x=2
Karolcia: Oblicz pole powierzchni graniastosłupa o wysokości 10cm ,którego podstawą jest trapez prostokątny o wymiarach 4,5,11 i 8cm.
kasia cichopek: log2x+1(2/3)<-1 Stosując wzór logab=c jak mam postawić znak nieówności,
kasia: A i jeszcze inne 2 przykłady: lim x→ 1/2 8x3 -1/ 6x2 - 5x+1
kasia: Bardzo proszę o rozwiązanie tego przykładu, z góry dziękuje. lim x→ √3 x2 -3 / x4 + x2 +1
jas: przekatne prostokata przecinaja sie pod katem 60 stopni.Oblicz pole prostokata wiedzc ze dl. przekatnej wynosi 20 .prosze tylko o wynik bo mi wychodzi P=100pierwiastkow3 a
Goździkowa: byłabym wdzięczna gdyby ktoś wytłumaczył mi na czym polega (czego dotyczy) twierdzenie Pitagorasa Po świętach mam z tego kart. a nie chodziłam do szkoły.
Karol: Pomóżcie prosze,musze to wieczorem oddać Ktoś wie jakie są obliczenia
zoi: jak to obliczyć?
los: 7-x-3*7x+1≥4