kasia: Bardzo proszę o rozwiązanie tego przykładu, z góry dziękuje.
lim x→ √3 x2 -3 / x4 + x2 +1
19 gru 13:48
kiwi:
Już masz rozwiązane przez Etę!
Podważasz jej wiadomości!
Zmieniłaś nicka

Rozwiązanie pozostaje jednak bez zmiany ! takie jakie podała Eta!
Przeproś Ją za bezpodstawną ocenę!
19 gru 15:25
kiwi:
Uzasadnienie tego banalnie prostego przykładu!
jeżeli D=R to granica przy xo →√3
jest równa wartości tejfunkcji w punkcie xo
bo mianownik sie nigdy nie zeruje!
czyli limx→√3f(x) = f(√3)= 0
19 gru 15:31