snopowiązałka: Może ktoś mi sprawdzić zadanie

2
------------------ + 1 = 6log
x3
log
3x -1
Wyszło mi x=27 oraz x=9 czy to dobre rozwiązania?
19 gru 19:10
anmario:
Tak, dobre.
Tylko powiedz jakim cudem potrafisz rozwiązać równanie logarytmiczne a nie potrafisz
sprawdzić poprawności rozwiązania? Czy może tym sposobem sprawdzasz rozwiązanie kogoś
kto Ci to rozwiązał a komu nie dowierzasz, co? Bardzom ciekaw tego, interesuję się też
psychologią
19 gru 19:14
snopowiązałka: Nie,
sprawdzić sama sobie spawdziłam i wyszło mi dobrze. Ale w książce odpowiedź mam złą.
Jest, że x=3, a przecież x nie może być równe 3, bo w mianowniku wyszłoby 0. Chciałam
zasięgnąć zdania inteligentych osób z tego forum
19 gru 19:19
anmario:
no to jestem do dyspozycji
19 gru 19:20
snopowiązałka: Ajjj...

dziękuję bardzo
19 gru 19:21