bronka: a taki wykres jak bedzie wygladał? a.)V (w droga strone) x2+y2≠z2
Matyldzia: Czy mógł by mi ktoś rozwiązać ten układ równań proszę ?
emilkad1: Może ktoś rozwiąże to zadanko? xD Podstawą prostopadłościanu jest kwadrat o boku długości 4,a wysokość prostopadłościanu
POMOCY! : W trójkącie prostokątnym stosunek długości przyprostokątnych wynosi 2:3. Oblicz stosunek długości odcinków, na które dzieli przeciwprostokątna tego trojkata wysokosc
Violet: x+1/x2-25 - x+1/x2-5x + x-1/x2+5x =
:( : czy móże ktoś wytłumaczyć mi jak oblicza się argument liczby zaspolonej
Moneta: Prosze o pomoc okręgi o promieniach 4 cm i 2 cm są styczne zewnętrznie. Znajdź pole trójkąta ograniczonego wspólnymi stycznymi tych okręgów. dziękuje jeszcze raz...
kl: mogę prosić o rozwiązanie (-3+i√3)28
Moneta: hej potrzebuje waszej pomocy nie moge poradzic sobie z tym zadaniem pomocy! brzmi ono tak: okręgi o promirniach 4 cm i 2 cm są styczne zewnętrznie. Znajdź pole
atina@adresik.com: Rysunek przedstawia rozwiązanie nierówności /x-m/ <6. Wyznacz m. {nawias oznacza wartość bezwzględną}
Likaa: mam taki przyklad: y=-3x[kreska ułamkowa i ..] x2-9≠0 nie wiem jak to obliczyc pomozcie oczywiscie jak mozecie ..dla Was to przyjemność rozwiązywać takie cos a dla
arnoldinho71@wp.pl: [tex]log63*log612+log26 2=[/tex]
arnoldinho71@wp.pl: Bardzo proszę o pomoc w zadaniu: Są 3 osoby. Jedna[A] wybiera takie liczby, których suma jest mniejsza niż 100. Pisze sumę
xyz: lim┬(n→∞)〖((4n3+3)/(4n3+5))(3-n+6n3 ) 〗
pilnie: Przedstaw liczbę w postaci a do m, gdzie m jest liczbą całkowitą. 125 do 3 * 0,2 do -7 =
ania: (x+3)+(2x-1)
ika: 1. Długości krawędzi prostopadłościanu tworzą ciąg geometryczny. Objętość prostopadłościanu wynosi 1000 cm3, a pole powierzchni całkowitej 700 cm2.
licealista: rakieta kosmiczna odlatuje z ziemi z prędkości 0,6c. Oblicz lie lat upłynie na ziemi gdy w rakecie upłynie 10 lat
licealista: przy jakiej szybkości względnej skrucenie długoścoi pręta wynosi 25%
licealista: Z jaką szybkością powinien poruszac się pręt w kierunku swojej długości by nieruchomy obserwator określił jego długośc jako dwukrotnie mniejszą od długości spoczynkowej
licealista: PomóżcieJaką droge przebyło ciało przez pierwsze 6 sekund w ruchu jednostajnym przyspieszonym ?
Sysia17: Zapis max {2,-3} oznacza nie mniejsza z liczb a i b. Np. max{2.-3}=2. Zbadaj liczbę rozwiązań równania max {x,3}=a+1 a∈R w zalezności od a.
kasia (dla mnie to czarna magia ;( ): 1.(x 3-1) : (x-1) 2.(x5+1) : (x+1)
bronka: jak bedzie wygladal wykres x2+y2=z2
mateusz1818: A- zbiór liczb całkowitych mniejszych od 6 i większych od -7 B- zbiór liczb pierwszych mniejszych od 15
mateusz1818: A- zbiór liczb całkowitych mniejszych od 6 i większych od -7? B- zbiór liczb pierwszych mniejszych od 15?
Ewelina: która liczba jest większa? √2 czy 3√3
Ewa: 1. Spośród siedmiorga gości pewnej restauracji tylko troje zamówiło kawę. W czasie, gdy goście na chwilę odeszli od stołu kelner podał, ustawiając losowo filiżanki przy trzech
Seba: Wierzcholek paraboli, ktora jest wykresem funkcji f(x)=ax2+24x-9, nalezy do prostej o rownaniu y=3. Znajdz miejsca zerowe. Pomoze ktos?
bronka: zaladajac ze x,y i z przebiegaja zbiór R, znaleźć wykresy nastepujących funkcji zdaniowych: