Violet: x+1/x2-25 - x+1/x2-5x + x-1/x2+5x =
2x-4/x2-2x+1 - x+2/x + x+1/x-1 =
6x-1/4x2-1 + 3-2x/2x2-x - 1/2x+1 =
15 lis 19:33
15 lis 19:49
Violet: wyszło mi x2 + x + 10
-----------------
x(x-5)(x + 5)
15 lis 21:04
coco:
w ostatnimnawiasie powinno być + (x+1)(x-5)
wiec może nie napisałas tak
licznik wyjdzie x
2 - 13x


sprawdź i popraw ! OK
15 lis 22:49
Mycha: coco nie sprawdzalam reszty ale jezeli licznik jest tak jak wczesniej tylko zmiana jest w
ostatnich nawiasach na takie jakie napisalas to wg mnie wychodzi
x
2-11x+10
15 lis 22:55
coco: więc sprawdzilam( mamjuż zawrót: głowy

otóż w pierwszym nawiasie w liczniku powinnam napisać x(x +1)
ale i tak wolne wyrazy w/g mnie sie zeruja i będzie
x
2 -11x ( jeżeli możesz popatrz czy tak

pozdrawiam

15 lis 23:08
Mycha: zauwaz ze z drugiego nawiasu wyrazem wolnym jest -5 i z trzeciego tez -5 czyli razem
-10

bo mamy tam -(x+1)(x+5)+(x+1)(x-5)

dobrze mysle
15 lis 23:10
Mycha: to i tak tez sie pomylilam w znaku poprzednio
15 lis 23:12
coco: Ojjjjj


! Faaaaaakt

wyraźne zmęczenie "matriału"
15 lis 23:13
coco:
Ogromna satysfakcje daje mi to forum

choć lata juz nie "te" i zarazem wzrok też

dzieki

i pozdrówka

15 lis 23:17
Mycha: coco spojrzalam na cale zadanie i stwierdzam ze licznik powinien byc:
x(x+1)-(x+1)(x+5)+(x-1)(x-5)=x
2-11x
czyli rzeczywiscie tak jak pisalas tylko ze tam w liczniku jest zle napisane

tam w
pierwszym nawiasie i w trzecim jest blad

ale pozna godzina robi swoje
15 lis 23:18
Mycha: szczerze mowiac gdybys sama nie napisala ile masz lat to w zyciu bym sie nie
zorientowala

widac duchem jestes bardzo mloda



mnie rowniez to forum daje duzo
satysfakcji

pozdrawiam
15 lis 23:21
xypp: muszę zmienić nicka , bo dzieciaki może sie oniesmielaja

niktórzy już mi pisza Pani coco

Wy i tak rozpoznacie po sposobie podawania rozwiazań
choć nieraz z jakimś błędem

dobrej nocki
15 lis 23:26