bywalec: dla jakich wartości parametru m równanie x4+2(m-2)x2+m2-1=0 ma dwa rózne pierwiastki?
kasiacmok881: w pudełku sa 3 kule czerwone i 5 niebieskich. Losujemy dwie kule. Oblicz prawdopodobieństwo wylosowania:
Wiola: suma dwóch liczb naturalnych dodatnich wynosi 168, a najwiekszy ich wspolny dzielnik wynosi 24, znajdz te liczby
olaaa: rozwiąż równiania: 1.
Maniekasus: Podaj najmniejszą i największa wartość w funkcji w przedziale
Marcino: Suma 3 liczb będących kolejnymi wyrazami ciągu Geometrycznego o ilorazie większym od 1 jest równa 52 ,jeżeli do pierwszej liczby dodamy 2 ,do drugiej 12 a do trzeciej 6 to
nikola: liczba permutacji n+1 elementów jest 4 razy większa od permutacji n-elementów oblicz n
Malwina: ile istnieje liczb 5 cyfrowych o tylko 2 używanych cyfrach ?
dominika: pomozcie pliiis =/
berger: Oblicz promień okręgu wpisanego w trójkąt prostokątny o przyprostokątnych długości 5cm i 12cm.
czesio: Przekątne rombu mają długość 12cm i 20cm. Wyznacz kąty rombu.
Mała Miss %3B): Rozwiąż równania a) x(x-4)%3D8
Mała Miss ;): Rozwiąż równania a) x(x-4)=8
Jas: czy mógłby mi ktoś wyjasnić, dlaczego w podpunkcie ' rozwiąż równanie.' (3 od końca) ze strony http://www.matematyka.pisz.pl/strona/zadania-35.html te 2 równania sa
mala mi: dane sa funkcje f(x)=x2-2x+7 i g(x=2x2-12x+16 a.sprawdz czy dla argumentu 3-√5 wartosc funkcji f lub funkcji g jest liczba calkowita
megi: wykres funkcji liniowych f(x) = (a+1)x+b i g(x) = 3ax +b +2 przecinają sie w punkcie A(-2,4). oblicz a i b, sprawdz poprawnosc rachunków,
;D: punkty A(2a,-b) należą do wykresu funkcji f, opisanej wzrorem f(x)=-x +3 oblicz a i b
alaaaa: motocyklista poruszający się ze stałą prędkością przejechał drogę z miasta A do B w ustalonym czasie. jeśli jechałby z prędkością o 6km/h większą to czas przyjazdu byłby o
dominika: moglby mi ktos pomoc bo chcialam sprawdzic czy dobrze zrobilam to zadanie..wykres funkcji f(x)= -2x2 przesunieto o 8j w prawo i 2 do dolu otrzymujac wykres funkcji g
kasia 1414: pomocy:( rozwiąż układ równań : {y-x=4
alicja: jak mam usunac niewymiernosc z mianownika? 2√3
mm4: Jak obliczyć wysokość rombu jeśli jego boki mają dlugość 18?
ita: Jaki kapitał dostanie dziecko po 18 latach, jeżeli rodzice przez cały ten okres wpłacali na początku każdego roku 300 zł Stopa procentowa wynosiła 6% w skali roku, odsetki
k0nrad:
katasza: Oblicz: √3cosx-sinx=√2
mm4: Jak obliczyć boki prostokąta jeśli wiem, że jego przekątne mają długość 5? Prosze o pomoc
Maniek: Rzowiąż równania
bartek anielczyk: oblicz pole powierzchni i objetosc szescianu ktorego suma wszystkich krawedzi jest rowna 24dm.