Maniekasus: Podaj najmniejszą i największa wartość w funkcji w przedziale
a) f(x)=X2-6X+3 <0,4>
28 wrz 19:37
Maniekasus: Przedstaw trójmian w postaci kanonicznej
y=2x2-6
28 wrz 20:34
Maniekasus: 3. Wyznacz rtrójmian kwadratowy ktorego pierwiastkami sa liczby b) √3 i -√5
28 wrz 20:37
Maniekasus: 4. Rzołóż trójmiany na czynniki liniowe
a) y=2x2+10-28
28 wrz 20:57
Maniekasus: Wyznacz trojmian kwadratowy którego pierwiastkami sa liczby x1, x2, spelniajace warunki
a) x1+x2=10
x1x2=9 i to spiete klamra
28 wrz 21:07