Alex: Funkca f jest okreslona wzorem f(x)=4x4-4x3-9x2+x+2. Wyznacz te argumenty, dla których funkcja f i funkcja g(x)=7x2-15x+2 przyjmuja tę samą wartość
Alex: jak zapisac jakąs liczbe do potegi?
dianazabno: pomóżcie nie wiem jak to zrobić x-2x+1= ......
eeee: mam pytanie; jesli w zadaniu na prawdopodobienstwo mam podane liczby od 2,64 i musze wylosowac liczby podzielna przez 10... to wynik musi byc liczba calkowita, czy tez
_Mithrandir: Dany jest ciąg:
madzia90: udowodnij ze jesli przekątne czworokąta są prostopadle to jego pole jest rowne polowie iloczynu dlugości przekątnych .
Marcin: liczba 3 jest dwukrotnym pierwiastkiem wielomianu W(x)= x4-9x3+ax2+bx-36 a)znajdz współczynniki a i b dla tego wiolomianu.
B@rtek: Witam mam problem z takim zadankiem, może mi ktoś pomóc, proszę
zrozpaczona: a może ktoś potrafił by pomóc z fizykiprosze.....
Roki: cena biletu na pierwszy w sezonie mecz Unia Iłów wynosiła 12zł. Gdy przed kolejnym meczem obnizono cene biletu na trybunach zasiadło o 80% kibiców wiecej niz podczas pierwszego
Roki: ze 100 kg mleka o zawartości 3,8% tłuszczu odciagnięto 10 kg śmietanki zawierajacej 20% tłuszczu. Ile procent tłuszczu zawiera odtłuszczone mleko?
Roki: w 210 kilogramach nasion zanieczyszczenia stanowia 8%. Ile kg zanieczyszczen nalezy usunąc, aby nasiona zawierały 3,4% zanieczyszczeń?
Robin: Dane są dwa wierzchołki trójkąta ABC A(-2,0), B (1,1). Wyznacz współrzędne trzeciego wierzchołka C leżącego na dodatniej półosi OY, jęsli pole trójkąta ABC jest równe 6,5.