ewcia: napisz równanie stycznej do okregu x2 + (y-2)2=10w punkcie P(1,5)
Pytanie: Prosze pomozcie mi obliczyc (x-(2+i))(x+(2-i))
NUNO: trzy liczby x, y, z z ktorych suma to 24 tworza c.arytmetyczny. Liczby x+1, y-2, z-2 tworza ciąg geometryczny. znajdz te liczby
Magda: Oblicz promień okręgu wpisango w trójkąt prostokątny ,wiedząc że obwód trójkąta wynosi 30cm , a promień okręgu opisango na tym trójkącie ma długość 6,5cm.
ania: wymien elementy zbioru b= (x∈R: |x+1|>2 i x≤5)
ania: rozwiąż nierówność x do kwadratu+10x+25 + x do kwadrtatu -12x+36 ≤ 9-x
justyna: a) lim (x→∞) x3/x2-x+2
add: A może chce mi ktoś pomóc z fizyki.? Byłabym wdzięczna.
ada: proszę o pomoc w rozwiązaniu |x-10|-2|x+4|<-3x+7
Anka: iloczyn 4 poczatkowych wyrazów ciągu geometrycznego jest równy 212 Wyznacz iloczyn pierwszego i czwartego wyrazu.
Binky: W przedziale wagonu kolejowego sa ustawione naprzeciw siebie dwie ławki. Kazda ma 5 ponumerowanych miejsc. Do pzredziału weszło pięć osób. Trzy osoby usiadły na jednej
Anetka: Karina robiła zakupy.ZA 1/3 pieniędzy ,które dała jej mama,kupiła wędliny.Za owoce zapłaciła o 16,50 zł mniej niż za wędliny.W sklepie papierniczym zaopatrzyła się w
ania: wymień elementy zbioru A= x: |x-3|≤10 i x należy do C
ada: rozwiąż nierówność |x-10|-2|x+4|<-3x+7
Madziula35: Hejka męcze się nad tym zadaniem 2 dni pomożecie mi...Pytanie jest takie Rozłóż na czynniki i oblicz pierwiastek kwadratowy liczby 144
kubuś: f(x) = 1/(ex)-1 jaka jest dziedzina jakie wyznaczyc asymptoty pionową, poziomą i ukośną
paulina: na płaszczyźnie dane są punkty A= (2,3) B= (-2,1) zbadaj czy punkty K (36, 21) i L =(-37, -15) leżą po tej samej prostej AB. Podaj odpowiedź i jej uzasadnienie.
paulina: Z krawędzi dachu podrzucono kamień , który po 2 sekundach spadł na ziemię. Wysokość (wyrażona w metrach ) , na jakiej znajdował się kamień nad ziemią po upływie t sekund od
Amanda: W rombie o bokach długości kąt ostry wynosi 45 stopni . Oblicz długość promienia okręgu wpisanego w ten romb.
Adula: W pokoju w internacie na każdego mieszkańca przypadło 4m2, ale gdy dokwaterowano jeszcze jednego ucznia ,powierzchnia na osobę zmniejszyła się do 3 m2. Ilu uczniów mieszka
PLINA: przekątna d prostopadłościanu o podstawie kwadratowej jest nachylona do płaszczyzny podstawy pod kątem =60stopni.
bogumill23: w ostrosłupie prawidłowym czworokątnym krawędź podstawy 4√ 2 a kąt pomiędzy wysokość ściany bocznej a płaszczyzną podstawy wynosi 30 stopni.
Ada: 1. Udowodnij, że jeżeli b≠c oraz a2 + b2 = (a + b - c)2 to :
Anulka: Uczniowie klasy szóstej stanowią 12,5% uczniów szkoly. Ile uczniów jest w szkole?
Ania M.: Błagam pomużcie. W zawodach sportowych uczestniczyło 33 i jedna trzecia% uczniów klasy szóstej. Ilu
Agnieszka: Czy mam dobrze?W pudełku jest 12 losów, z których 4 są wygrywające. Losujemy bez zwracania 3 losy. Na ile sposobów można wylosować dokładnie 1 los wygrywający?
Agnieszka: W urnie jest 6 kul białych i 5 niebieskich. Losujemy dwie kule bez zwracania. Oblicz prawdopodobieństwo wylosowania 2 kul tego samego koloru. Wiem,że to będzie:
Ania: pomoże mi ktoś?
Katarzyna: wyznacz wszystkie ujemne wyrazy ciagu (an) o wyrazie ogolnym an=n3-8n2+9n+18
Mm: W trapezie równoramiennym o polu 56 cm2 połączona środki kolejnych boków. Oblicz pole powstałego czworokąta.
Pytanie: (2+i)2 czy ktos pomoze?
Mm: Wierzchołki trójkąta ABC mają współrzędne: A=(0,0), B=(7,4), C=(-1,8). Oblicz pole trójkąta ABC.
Agnieszka: Dla jakich wartości parametru m równanie x3-2(m+1)x2+(2m2+3m+1)x=0 ma trzy pierwiastki, z których dwa są dodatnie? Proszę o pomoc
Down: Pole wielokąta narysowanego poniżej NIE można przedstawić za pomocą wyrażenia A (x+a)x+a2
NeO: Wyrażenie (2x-6)2 nie można przekształcić do postaci: a) 2(x-3)2
A: Wyrażenie 92x-62
P: Marek za 6 lat będzie miał dwa razy więcej lat,niż miał 3 lata temu.Obecny wiek Marka można obliczyć za pomocą jakiego równania ?
didi: doprowadzić do prostszej postaci x/x+1, sinx*x, ln8/ln2, x2-1/1-x
Ja: Kartkówka z matmy jest za 4 godziny lekcyjne, teraz jest 9:22, równiania i nierówności kwadratowe, czy przeciętny uczeń zdąży przez ten czas nauczyć się tego materiału i ile
mm4: Mam pytanie: W kąt (przykładowo 60o) wpisujemy dwa okręgi zewnętrznie styczne.