Ada: 1. Udowodnij, że jeżeli b≠c oraz a2 + b2 = (a + b - c)2 to :
a2 + (a - c )2 a - c
------------------ = --------
b2 + ( b - c )2 b - c
2. Przeprawa łódką 20 km w dół rzeki i z powrotem trwała 7 godzin. Równocześnie z łódką z
tego samego miejscawypłynęła tratwa, którą spotkano w drodze powrotnej w odległości 12
km od miejsca wyruszenia. oblicz prędkość prądu rzeki.
3, Długość ramienia trapezu jest równa a , a odległość środka przeciwległego ramienia
od niego jest równa b. Znajdź pole tego trapezu..
24 paź 16:42
ada:
25 paź 10:14
czy ktoś mi pomoże ?:
27 paź 00:54
Mycha: a2+((a+b-c)-b)2 a-c
---------------------- = ------
b2+((a+b-c)-a)2 b-c
a2+(a+b-c)2-2(a+b-c)b+b2 a-c
--------------------------------------- = ------
b2+(a+b-c)2-2(a+b-c)a+a2 b-c
a2+b2+(a+b-c)2-2(a+b-c)b a-c
--------------------------------------- = ------
a2+ b2+(a+b-c)2-2(a+b-c)a b-c
(a+b-c)2+(a+b-c)2-2(a+b-c)b a-c
--------------------------------------- = ------
(a+b-c)2+(a+b-c)2-2(a+b-c)a b-c
2((a+b-c)2-(a+b-c)b) a-c
--------------------------- = ------
2((a+b-c)2-(a+b-c)a) b-c
(a+b-c)((a+b-c)-b) a-c
------------------------ = ------
(a+b-c)((a+b-c)-a) b-c
a+b-c-b a-c
---------- = ------
a+b-c-a b-c
a-c a-c
---- = ------
b-c b-c
27 paź 22:29
Ada : mam już zrobione 1 i 2, niech mi ktoś pomoże przy 3, oto ono jeszcze raz: 3, Długość ramienia trapezu jest równa a , a odległość środka przeciwległego ramienia
od niego jest równa b. Znajdź pole tego trapezu..
30 paź 11:40
czy ktośpotrafi zrobić to zadanie :3, Długość ramienia trapezu jest równa a , a odległość środka przeciwległego ramienia od niego jest równa b. Znajdź pole tego trapezu..:
3 lis 16:14
babe: ten trapez jest rownoramienny?
3 lis 17:18
ada : w treści zadania nie jest powiedziane, nie wiem jak się do tego zabrać, babe pomóż.:
4 lis 11:08
Tedy: Czy ktoś pomoże mi, potrzebne mi to jest po weekendzie :
Długość ramienia trapezu jest równa a , a odległość środka przeciwległego ramienia
od niego jest równa b. Znajdź pole tego trapezu..
9 lis 08:56