mm4: Oblicz; √x2+16x+80 proszę o pomoc
miko: Wykonaj działania na wielomianach: a) (x5 - 1) : (x - 1)
ewcia: w rombie jedna przekątna jest o 3 cm dłuższa od drugiej.Dla jakich długości przekątnych pole rombu jest większe od 5 cm kwadratowych?
ilona plis: jak to rozwiazac
Matys: W naczyniu zawierającym 10l 3%wodnego roztworu i soli odlanu połowe a nastepnie dolano 5l czystej wody,Jakie jest stęzenie soli w nowym roztworze?
desperacja mnie ogarnia ;(: 1. dla jakiej wartości parametru m∈R punkt przecięcia się prostych o danych równaniach należy do II ej ćwiartki układu współrzędnych?
Ania: Proszę o pomoc ponieważ nie potrafie rozwiązać tego zadania. Sklepikarz kupił w hurtowni pewien towar po cenie 9 zł. Do tej ceny doliczył 30% (to był
Iwona: Porównaj liczby a = 2 / √5 - √3 - √5 - √3 ,b = 3√4 - 2 / 3√2
zagubiona w matematyce: rozwiąż równanie:
ratunku : wyznacz dziedzinę funkcji określonej wzorem: f(x) √1-x/√x+2 jak to zrobić?
pomocy: wykres funkcji liniowej f zawiera punkt o wspoolrzednych (1, 2) MIARA KATA NACHYLENIA WYKRESU FUNKCJI DO OSI ox jest równa 3/2 miary kata nachylenia do tej osi wykresu
mm4: Wyznaczy wyraz a1 i różnicę r ciągu arytmetycznego (an), w którym: a3 + a12 = -10
ola: rozwiąż równanie
laaa: rozwiąż równania: 2x2 + (x+5)2 -2(x+7)2 =2(3x-72,5) + (x-6)2
alaa: wyznacz wzór funkcji liniowej wiedząć żę wykres przechi\odzi przez punkt A(3, √ 3 ) i jest nachylony do osi OX pod kątem 3/4π rad
karolina : Hejo mam wielka prosbe. czy moglby ktos napisac mi jak zrobic oto zadanie ? : Znajdz liczbe wymierna ktora znajduje sie miedzy liczbami cztery siódme i pięc siodmych. Jak
mm4: Uczeń przygotowujący sie do matury z matematyki rozwiązał w ciągu tygodnia tylko trzy zadania. Zaplanował jednak, że w każdym następnym tygodniu rozwiąże o dwa zadania więcej
NIEŚMIAŁY: Czy ktoś z Koleżeństwa pomoże mi rozwiązać zadanie z chemii o następującej treści: "jaka objętość tlenu potrzebna jest do spalenia 18 gramów węgla". PROSZĘ
NIEMATEMATYK: Proszę o podanie wyliczenia - skąd się bierze, że tg 30 stopni wynosi √3/3
mm4: Na autostradzie kierowca utrzymuje stała prędkość 120km/h. Co trzy minuty sprawdza na liczniku liczbę przejechanych kilometrów. Jeśli pierwszy odczyt z licznika był równy
mm4: Zbadaj monotoniczność ciągu arytmetycznego (an), w którym a1=3 i a7=3a5. Proszę o pomoc