matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Iwona:
Porównaj liczby a = 2 /
√
5
-
√
3
-
√
5
-
√
3
,b =
3
√
4
- 2 /
3
√
2
21 wrz 15:54
Mycha:
a=2/(
√
5
-
√
3
)-
√
5
-
√
3
=2(
√
5
+
√
3
)/(5-3) -
√
5
-
√
3
=
√
5
+
√
3
-
√
5
-
√
3
=0 b=
3
√
4
-2/
3
√
2
=
3
√
4
-2
3
√
4
/2=
3
√
4
-
3
√
4
=0 a=b
21 wrz 22:37