Asia: Równanie trygonometryczne: nie wiem czy dobrze zrobiłam
Asia: Równanie wykładnicze:
Asia: Granica w punkcie:
hno3: Prosilbym o wytlumaczenie tego zadania:
MALINA: Błagaaam, może ktoś mi wyliczyć równanie wielomianowe i nierówności bo potrzebuje na jutro!:(
Mariusz: oblicz pole powierzchni trapezu rownoramiennego ktorego przekontna dlugosci P tworzy z dłuższą podstawą kąt o mierze α
kinga:): UZUPEŁNIJ TABELĘ I NASZKICUJ JEJ WYKRES FUNKCJI . A) y=-x DO POTĘGI DRUGIEJ
aga: w ostrosłupie prawidłowym czworokątnym kąt pomiędzy ścianą boczną i płaszczyzną podstawy ma miarę α. oblicz objętość i pole powierzchni całkowitej tego ostrosłupa wiedząc,że
Mati: W urnie jest 7 kul białych i 8 czarnych. Wyjmujemy z urny jedną kulę, a następnie drugą. Jakie jset prawdopodobienstwo tego, ze druga kula jest czarna, jesli pierwsza byla biała
A: W trójkącie prostokątnym wysokość poprowadzona z wierzchołka kąta prostego dzieli przeciwsprostokątną na odscinki o długościach 4 i 9. oblicz Pole trójkąta.Mógłby ktoś
dvd: ktos mi powie jak bedzie wygladal wykres funkcji y = 2 do potęgi |x| ?albo y = log | x | ? bo slyszalem juz wiele wypowiedzi. Moim zdaniem oba wykresy odbijamy od prawej strony
Ola: Dane są wielomiany W(x)= 2x2 - 3x + 4, H(x)=ax + b, F(x) = -2x3 + 13x2 - 19x +20. Oblicz a i b, dla których wielomiany W(x)* H(x) i F(x) są równe
ziomek: Cztery liczy tworzą ciąg geometryczny. Trzecia liczba jest większa od pierwszej o 9, a druga większa od czwartej o 18. Wyznacz ten ciąg.