dvd: ktos mi powie jak bedzie wygladal wykres funkcji y = 2 do potęgi |x| ?albo y = log | x |
? bo slyszalem juz wiele wypowiedzi. Moim zdaniem oba wykresy odbijamy od prawej strony
wzgledem osi OY ale slyszalem tez inne komentarze. Prosilbym o pomoc.
12 maj 17:14
agatusia: y = 2 do potehi |x| mysle ze to bedzie litera V
12 maj 17:23
Jakub: Aby narysować wykres y=2
|x| rysujesz y=2
x (np. tak
187) ale tylko to co jest po
prawej stronie osi y. Po lewej stronie robisz odbicie symetryczne prawej strony.
Powstaje ci tak jak napisała agatusia takie okrągłę V
12 maj 18:33
dvd: tak jak myslalem , dzieki
12 maj 20:10