MALINA: Błagaaam, może ktoś mi wyliczyć równanie wielomianowe i nierówności

bo potrzebuje na
jutro

!

:(
(3x-1)(2-x)-x(x+3)=2
1-4x<-4x
2
6x-4>x(1-3x)
-x(2x
2+x-1)(2x
2-7x+3)(x+1)>0
-x
7-2x
6-x
5+2x
4+2x
3≥0
12 maj 20:23
:-): (3x-1)(2-x)-x(x+3)=2
6x-3x2-2+x-x2-3x=2
-4x2+4x-4=0/-4
x2-x+1=0
Δ=1-4=-3
brak rozwiązań
12 maj 21:46
:-): 1-4x<-4x2
1-4x+4x2<0
Δ=16-16=0
x=4/8
x=1/2
12 maj 21:48
:-): 6x-4>x(1-3x)
6x-4-x+3x2>0
3x2+5x-4>0
Δ=25+48=73
x1=(-5-√73)/2
x2=(-5+√73)/2
roz. (-∞,(-5-√73)/2)suma((-5+√73)/2,∞)
12 maj 21:52
Asia: -x(2x2+x-1)(2x2-7x+3)(x+1)>0
Δ1=1+4=9
2√Δ1=3
x1=-1, x2=1/2
Δ2=49-24=25
2√Δ2=5
x1=1/2, x2=3
-x(x+1)(x-1/2)(x-1/2)(x-3)(x+1)>0
-x(x+1)2(x-1/2)2(x-3)>0
rozwiązanie x∈(0,3)/{1/2}
13 maj 00:08
Asia: -x7-2x6-x5+2x4+2x3≥0
x3(-x4-2x3-x2+2x+2)≥0
dzielenie wielomianów:
(-x4-2x3-x2+2x+2)/(x-1)=-x3-3x2-4x-2
(-x3-3x2-4x-2)/(x+1)=-x2-2x-2
Δ=4+8=12
√Δ=2√3
x1=(2-2√3)/-2=-1+√3 ≈ 0,73
x2=(2+2√3)/-2=-1-√3 ≈ -2,73
x3(x-1)(x+1)(x+1-√3)(x+1+√3)≥0
rozwiązanie x∈(-1-√3,-1) suma (0,-1+√3) suma (1,∞)
13 maj 00:35
yo-me: 3x+5y=49
5y+6x=73
19 paź 11:34