maja: nie mam pojecia jak sie za to zabrac...:( udowodnij, ze...
sai: Naszkicować wykresy podanych funkcji. Dla każdej z nich określić przedziały monotoniczności i zbiór wartości. Podać przedziały w których przyjmuje wartości
maja: prosze o pomoc ile jest liczb calkowitych podzielnych przez 3 miedzy liczbami 17 a 1892?
Łukasz: oblicz promień okręgu wpisanego w trójkąt prostokątny wiedząc że obwód trójkąta ma 30 cm a promień okręgu opisanego na tym trójkącie ma dł 6,5 cm
Ania: nie mogę tego zrobić W trójkąt ABC wpisano okrąg. Oblicz długości odcinków na jakie punkty styczności
Mucha: Mam takie dziwne pytania. Jesli znajdziesz czas żeby na nie odpowiedzieć to bardzo proszę.
malagno: Moze mi ktos to obliczyc i wmiare wytlumaczyc dlaczego tak a nie inaczej............? Prosze o pomoc... Oto zadanie:
qqs: Witam! Wiedząc, że sinhx= (ex - e-x) / 2 wyznacz funkcję odwrotną (czyli arcsinhx), podobne
_Mithrandir: Znajdź wzór na sumę n początkowych kolejnych wyrazów ciągu, określonego wzorem: an=1/2 + 1/(2n+1)
jolcia3112: Proszę o pomoc W hurtowni są towary pochodzace z trzech zakładów w ilościach odpowiednio 50%, 30% i
Kuba: Oblicz obwód i pole ΔABC, wiedząc, że |AC|=2, |BC|=√2 oraz kąt BAC=30 stopni.
marlena: LICZBY ZESPOLONE (-2+2i)8 (1-i)12 oblicz wartosci podanych wyrazen. JAK TO ZROBIC?
miki: Prosta DE JEST RÓWNOLEGŁA DO BOKU ab trójkąta ABC i przecina bok AC w punkcie D, bok BC w punkcie E.Oblicz:
marlennaa: RATUNKU. Kłaniają się liczby zespolone.
miki: SPRAWDŹ CZY PROSTE a I b SĄ RÓWNOLEGŁE, JEŚLI PROSTA a PRZECINA oś x w punkcie A =(2,0), OŚ y- w punkcie B=(0,5), A PROSTA b przecina oś x w punkcie C =(3,0).OŚ Y W PUNKCIE