Ana: y=2x-1+1
Kuba: W trapezie rownoramiennym o polu 135 jedna podstawa jest 2razy dluzsza od drugiej. Oblicz pola trojkatow na jakie dziela trapez jego przekatne. Odpowiedzi to 15 30 30 60 ...
Pawlik: Długości krawędzi prostopadłościanu są pierwiatkami wielomianu W(x)=x3-8x2+17x-10 wyznacz długość przekątnej tego prostopadłoscianu
w(x): : W(x) = 4x4 - x2 -6x - 9. Rozłóż wielomian na czynniki najniższego stopnia, stosując grupowanie wyrazów i wzory skróconego mnożenia. Może mi to ktoś objaśnić po kolei jak
Asia: niech ktoś pomoże mi rozwiązać te równania metodą podstawiania: x-3(y-3x)=3x-4
gAnja: Napisz wykresy i opisz własności funkcji:a) y=-x+3 , b) 1/3 x +2 ; - / to kreska ułamkowa. Proszę o pomoc.
w(x): W(x) = 4x4 - x2 -6x - 9. Rozłóż wielomian na czynniki najniższego stopnia, stosując grupowanie wyrazów i wzory skróconego mnożenia. Może mi to ktoś objaśnić po kolei jak to
Marysia: Hejka wszystkim , czy mógł by ktoś mi pomóc, bo na zadanie domowe dostałam małe zadanko , a z matematyki dobrze sobie nie radze. Czy mógłby ktoś mi podać rozwiązanie tego
Marc: w rosnącym ciągu arytmetycznym wyrazy a1, a5, a13 sa pierwiastkami równania x3-5x2-x+5=0
Robin: Dany jest wierzchołek A (-7,0) trójkąta ABC i równanie prostej zawirającej bok BC: y=3x-9. Środkowa AS zawiera się w osi OX. Wysokość AD podzieliła bok BC w stosunku |BD|
Alex: Dziedzina funkcj f jest zbiór {-2, -1.0,1,2,3,4}. Funkcja f kazdej liczbie ujemnej k(nalezy do)D przyporzadkowuje jej wartośc bezwzględną , a kazdej liczbie nieujemnej