k: sinx=cosx
kk: rozwiąż równanie 3x-1-3x-2=26/9
cyziol1: Na poczcie stały obok siebie dwie paczki, każda w kształcie sześcianu. Większa paczka miała krawędź dłuższą o 2 dm niż krawędź mniejszej paczki, a objętość - o 98 litrów
cyziol1: Suma stu kolejnych liczb naturalnych, które przy dzieleniu przez 5 dają resztę 2, jest równa 30950. Wyznacz największą i najmniejszą z tych liczb.
cyziol1: Oblicz pole trapezu równoramiennego, w którym dane są długości: krótszej podstawy 9 cm, przekątnej 17 cm i ramienia 10 cm.
cyziol1: Pole powierzchni mieszkania jest równe 60 m2 . Janek sporządził plan tego mieszkania. Jaką skalę zastosował Janek, jeśli pole powierzchni planu mieszkania bylo równe 240
cyziol1: Trzy zdarzenia: A, B, C zawarte w przestrzeni Ω są parami rozłączne i A u B u C = Ω. Wiedząc, że P(A) = 2P(B) = 3P(C), oblicz P(A).
cyziol1: Zapisz wzór y = f(x) trójmianu kwadratowego w postaci ogólnej wiedząc, że: suma miejsc zerowych tego trójmianu wynosi 4, a zbiór wartości jest równy (-∞, 6> , oraz że do
Oleńka: liczbom naturalnym n należącym do zbioru {2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10} przyporządkowujemy liczbę NWD(n12). naszkicuj wykres tej funkcji. oblicz o ile największa wartość tej
cyziol1: W ciągu geometrycznym, składającym sie z pięciu wyrazów, iloczyn pierwszego, trzeciego i piątego wyrazu jest równy 1/8, a iloczynn wyrazu pierwszego i drugiego jest równy 2.
cyziol1: Oblicz pole powierzchni trapezu równoramiennego, którego przekątna długości p tworzy z dłuższą podstawą kąt o mierze α.
Oleńka: wykaż że funkcja f(x)=-x2+mx+2 ma dla wszystkich liczb rzeczywistych m dwa miejsca zerowe. Oblicz te miejsca zerowe dla m=2√2
Agaa: mam problem z matematykę mam nadzieję, ze ktoś mi pomoże Podstawą graniastosłupa prostego jest równoległobok o bokach 6cm i 8 cm oraz kącie ostrym
_Mithrandir: Które wyrazy ciągu o wyrazie ogólnym an = (n2 + 11n + 8)/n , n∈N+, równają się 17? Jakie jeszcze wyrazy w tym ciągu są liczbami naturalnymi?
Oleńka: Dana jest funkcja f(x)=(9 - m2)x+m-1 . Wyznacz parametr m tak, aby:
Oleńka: Funkcja f przyporządkowuje każdej liczbie naturalnej dodatniej n resztę z dzielenia n przez 3. Sprawdź, czy zbiór wartości tej funkcji jest podzbiorem zbioru
Oleńka: sprawdź, czy funkcje f i g mają takie miejsca zerowe, jeśli f(x)=x2-4/ √4x-2 g(x)=|x| - 2
piotrek: : Dany jest trójkąt równoramienny o ramieniu długości 24. Wyznacz wzór funkcji, która podstawie trójkąta przyporządkowuje jego obwód. Podaj dziedzinę i zbiór wartości funkcji
kkpc: rozwiązać równanie dzięki (9)x-3x+2-486=0 mi wychodzi x=12 jak sprawdzam podstawiając z x 12 to L≠P dzięki
marta: dany jest układ równań
jolka: Wyznacz wszytskie ciągi geometryczne o wyrazach różnych od zera, w których każdy wyraz, poczynając od wyrazu trzeciego, jest równy średniej arytmetycznej dwóch poprzednich
kicia: Wyznacz algebraicznie zbiór tych wszystkich punktów P(x) osi liczbowej, ktorych suma odleglosci od punktow A(-3) oraz B(-1) jest mniejsza od 5. Dziekuje za pomoc.
kkpc: Rozwiąż równanie 4/9x * 27/8x-1=2/3