matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
k:
sinx=cosx
17 kwi 22:11
Jakub:
sinx = cosx /:cosx sinx ------ = 1 cosx tgx = 1 (zobacz
450
) no i dalej to już zależy czy tylko dla kątów ostrych (wtedy x=45
o
) czy dla wszystkich liczb rzeczywistych
17 kwi 23:59